Van maandag 1 tot en met 10 oktober voorzien verschillende Kempische organisaties meer dan 50 lezingen, workshops en activiteiten onder het motto 'Samen veerkrachtig'. Ze zetten samen hun schouders onder dit project om zo het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken en mensen meer veerkracht te geven.


Eén op de drie Kempenaren geeft aan dat hij/zij soms worstelt met het vinden van zijn of haar plaats in het leven. Hij/Zij ervaart sterke gevoelens van verdriet, stress, heimwee of een burn-out. Naar aanleiding van de Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober vinden er in de Kempen tien dagen lang meer dan 50 activiteiten plaats.

Via deze evenementen leren we de Kempenaren hoe ze kunnen omgaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. De rode draad doorheen de 10-daagse is dezelfde als vorig jaar: 'Samen Veerkrachtig'.

Veerkracht is precies datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen.

Goed nieuws: veerkracht kun je trainen!

Veerkracht is geen persoonlijkheidskenmerk. Je bent dus niet super-veerkrachtig bij je geboorte! Je kunt je veerkracht trainen, net zoals je een spier traint. Op het onlineplatform www.fitinjehoofd.be bepaal je met een zelftest jouw veerkrachtscore op dit moment. Je vindt er ook tien tips voor meer veerkracht.

Voor ieder wat wils
Workshops mindfulness, assertiviteitstrainingen, meditatie, filmvoorstellingen, lezingen over perfectionisme? Meer dan 50 activiteiten verspreid over de Kempen geven je mentale gezondheid een boost. Goed kiezen is de boodschap. Het volledig aanbod van workshops en evenementen vind je terug op www.gezondekempen.be.

Hoe voel jij je vandaag?

Trots, zen, moe, verward enzovoort. Passeer langs één van de vele gevoelstanden en neem de gevoelsbutton die bij jou past. De buttons zetten letterlijk aan tot discussie en nodigen uit voor een open dialoog.

De gevoelstanden vind je terug op volgende locaties:
➢ Turnhout: H.I.V.S.E.T. 29 september
➢ Hoogstraten: diverse locaties* 21 september - 4 oktober
➢ AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth en Sint-Jozef 4 oktober
➢ Herentals: markt 5 oktober
➢ Grobbendonk: markt 5 oktober
➢ Turnhout: markt 6 oktober
➢ Arendonk: markt 8 oktober

Praktisch
Iedereen is welkom op alle activiteiten. Voor de meeste workshops en lezingen schrijf je je best vooraf in. Alle info is beschikbaar op www.gezondekempen.be.

Contactgegevens organisatie
Logo Kempen vzw
Stationstraat 60
2300 Turnhout
Coördinatie 10-daagse: Lynn Weyns | lynn@logokempen.be | 014 44 08 34